Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar

Joyce van den Berg en André Doree

Maatregelen voor klimaatadaptatie en energietransitie vragen onder de grond om grote ingrepen. Hoe kan deze drukte in de ondergrond samen gaan met uw wensen om biodiversiteit en vergroening te bevorderen? André Doree (Universiteit Twente): “De schaal en omvang van de ingrepen de komende jaren wordt nog nauwelijks beseft. Ik kijk in dit webinar met u vooruit naar de problematiek van deze ‘verbouwing’ en een goede voorbereiding daarop.”

Diezelfde bodem is van groot belang voor biodiversiteit en klimaatadaptatie. Een gezonde bodem werkt als voedingsbodem voor bomen en planten en als spons die het water vasthoudt. Joyce van den Berg (gemeente Amsterdam en auteur van BiodiverCITY, a matter of vital soil) waarschuwt in dit webinar: “Het werken in de ondergrond van de stad veroorzaakt vaak een beschadigde bodem en een verzwakt of zelfs afwezig bodemleven. Hoe neem je herstel en bescherming van de bodembiodiversiteit mee in de ontwerpopgave van de openbare ruimte? Daar ga ik het met u over hebben.”
Webinarreeks


Dit webinar is onderdeel van de webinarreeks Gemeenteraadsverkiezingen 2022: ‘Maatschappelijke vraagstukken oplossen in de openbare ruimte’, in het bijzonder interessant voor gemeenteraadsleden. Meer informatie hierover in deze flyer. Acht actuele maatschappelijk vraagstukken die de kiezer raken! Kijk welk webinar past bij uw portefeuille of bekijk ze allemaal. U krijgt na afloop van de live-uitzending een terugkijklinkje zodat u de webinars kunt bekijken op ieder gewenst moment.


Schrijf je nu in om het webinar te kunnen bekijken. Je ontvangt een bevestiging van je registratie per e-mail.
Presentatie door
André Doree, Universiteit Twente
Joyce van den Berg, gemeente Amsterdam


​​​​Duur
60 minuten


Kosten
Zolang de coronamaatregelen gelden zijn de webinars van Stadswerk gratis. 

Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.

Deel dit webinar